You are currently viewing Mange kører på ferie igen

Mange kører på ferie igen

  • Post author:
  • Post category:Rejse

Vi holder ferie i udlandet som aldrig før både sommer og vinter. I mange år var det nærmest en selvfølge at ferierejser sydpå indebar en flyvetur begge veje og ofte ikke på de mest børnevenlige tidspunkter.

I dag har vælger mange at tage skeen i den anden hånd og køre på ferie. Om det er at bruge bilen som transport fra A til B eller at gøre en ferie ud af selve rejsen og eksempelvis køre gennem hele Europa med overnatninger på forskellige steder, så vinder bilen over flyrejsen i mange tilfælde.

Så hvis ikke du er en af dem, der bare drømmer om Lamborghini leasing, så du kan fræse ud i solnedgangen, er her lidt tips til køreturen.

Kør-selv er det nye DIY

Når I vælger at tage på kør-selv ferie gennem Europa eller Skandinavien er det den ideelle ferie, hvis I gerne selv vil sætte tempoet. Er der børn på bagsædet er det en rigtig god løsning og ferien kan udmærket planlægges, så køretiden passer til børnenes alder og den medfølgende tålmodighed.

Der er mulighed for at booke en færdig kør-selv ferie hos rigtig mange rejsebureauer i Danmark med godt kendskab til de bedste overnatningsmuligheder og ruter. Vælger I at benytte denne mulighed kan I være sikre på at få overnatninger og oplevelser, der lever op til forventningerne.

Vælger I på den anden side at drage ud i det blå og selv planlægge ruten er der plads til at være mere spontane og følge det naturlige tempo i stedet for at køre efter en forudbestemt plan.

Der vil være mere tid til at rejse på en organisk måde, men ofte vil det blive en dyrere løsning, at booke jer ind på hoteller, hostels eller andre overnatningssteder uden forudbestilling.

Kør selv fra A til B

Booker du på den anden side en all-inclusive ferie sydpå og vælger at køre derned frem for at flyve, handler det om at være forberedt på turen. Det er en rigtig god ide at tage af sted i god tid, så der er plads til eventuelle ekstra pauser.

Er der børn på bagsædet skal det forberedes, så turen ikke bliver for lang og kedelig for dem.

Hvis det er muligt, kan det være skønt at køre om aftenen og natten igennem, så ungerne sover de første mange timer på vejen og den tid de skal underholdes er minimal.

Pak masser af underholdning i form af malebøger, tuscher, spil, film og musik til ungerne, så de har noget at sidde med mens I kører.