You are currently viewing Gå offline når du holder ferie

Gå offline når du holder ferie

  • Post author:
  • Post category:Rejse

Der findes ikke noget rarere end at holde ferie. Uanset om man er ung eller gammel, single eller i forhold, har børn eller ej, så er det skønt at slippe væk fra hverdagens trivialitet og koble fra. Men det er vigtigt at holde ferie når man holder ferie.

For mange danskere begår den fejl at de ikke holder ferie når de holder ferie. I stedet for at holde ferie tager de stress og jaget fra deres hverdagsliv, pakker det sammen, og starter op igen et nyt sted. Det betyder at det er ikke ferie, men derimod at de har fået en ny midlertidig arbejdsplads.

Den største udfordring for mange er ikke at andre giver dem lov til at holde ferie men derimod forventningerne til en selv. For i dag har man muligheden for at være på 24/7 og derfor vil man ikke svigte sin arbejdsplads, ved eksempelvis ikke at svare på travle mails. Eller endnu værre, ikke at hjælpe ens kunder når de har brug for en, selvom man er et fremmed sted. Men der heldigvis en del gode råd som man kan gøre brug af når man skal holde ”rigtig” ferie.

Brug autosvar for at undgå at tjekke mails

Alle IT-systemer tillader at du kan sætte autosvar op på din mail, så hvorfor ikke udnytte muligheden. Her kan du skrive du holder ferie, hvornår du er tilbage, men ydermere kan du også skrive at du eksempelvis kun tjekker mails hver tredje dag og du kun svarer på mails og ikke behandler dem. Herefter henviser du til din back-up medarbejder og skriver at I nødstilfælde kan de ringe til dig på dit telefonnummer, såfremt det er noget der ikke kan vente 3 dage eller som back-up medarbejderen kan løse. Her vil folk som oftest genoverveje vigtigheden af deres henvendelse inden de forstyrrer dig på ferien.

Undgå muligheden for at arbejde

Et andet godt trick er at lade være med at tage sin bærbar med på ferie. Så har man kun mulighed for at tjekke mails på sin telefon og svare på dem der. Det vil lette en del af den indre skyldfølelse idet du vil vide at du ikke kan arbejde selvom lysten er der.

Sidste mulighed – rejs et sted hen hvor der ikke er forbindelse til omverden

En af de måder man behandler svær stress på, er ved at fjerne folk fra deres normale tilværelse og placere dem så langt ude i ødemarken at de ikke kan kontaktes. Ikke fordi de skal isoleres, men fordi at de skal koble af og slippe fra udefrakommende forstyrrelser. Du kan nemt bruge samme fremgangsmåde og rejse til et område hvor der ikke er mobildækning og Internet. Så kan end ikke ringes op, og er tvunget til at nyde ferien hvilket er hele formålet med den.